Sisusta kierrättämällä: helppo kukkapöytä | Inred och återvinn: enkelt blombord

blombord, flower stand, side table, diy

Yhden roska on toisen aarre - lausahdus, jonka koen monesti niin omaksi. Muistat ehkä pöydän, jonka rakensin puulaatikoista. Pöytähommat jatkuvat, sillä tässä taannoin pelastin hävitetyksi joutumiselta vanhan metallofonin, jossa näin potentiaalia johonkin ihanaan. Se "jokin ihana" oli siis lopulta tällainen sympaattinen, pieni kukkapöytä. 

Den enas skräp är den andras skatt - vilket härligt uttryck! Du minns kanske det här lilla bordet, som jag byggde av ett par gamla trälådor. Nu har jag gjort ett till bord: jag räddade nämligen ett tag sedan en gammal metallofon från att bli slängd, eftersom den utrstrålade potential till något härligt. Det där härliga som metallofonen blev var ett blombord. 


blombord, flower stand, side table, diy
blombord, flower stand, side table, diy

Kaikessa yksinkertaisuudessaan kiristin jalkojen siipimutterit, nostelin jäljellä olleet muutamat soittimen laatat pois ja nypin irti niiden kiinnikenaulat. Mielestäni tuo soittimen vanha pinta oli kauniisti kulunut, joten en lähtenyt tekemään minkäänlaista pintakäsittelyä. Halutessaan pinnan olisi voinut hioa ja lakata tai maalata.

Det jag gjorde var i all sin enkelhet att spänna på skruvarna på intstrumentets fötter, plocka loss de några få plattorna som fanns kvar och dra ut spikarna som plattorna suttit fast på. Det gamla instrumentets yta var vackert slitet, så jag ville inte ändra på den. Man skulle emellertid ganska lätt ha kunnat slipa och måla eller lacka om ytan.


Kukat ovat metallofonin kaikukopassa pienissä purkeissa. Kastellessa mahdollista ylimääräistä vettä on vaikea nähdä tai estää vahingossa lirahtamasta kaikukopan pohjalle, joten asetin kukkapurkkien ja soittimen väliin pohjalle ja seinämille muovit. Näin ei pitäisi päästä tapahtumaan mitään suurempia kosteusvahinkoja kukkapöydän sisuksissa.

Blommorna är i krukor i metallofonens resonanslåda. Det är svårt att se ifall det läcker vatten över vid vattningen, så jag placerade plast på botten och kanterna av resonans lådan innan jag lade i växterna. Såhär hoppas jag på att undvika större fuktskador. 

blombord, flower stand, side table, diy

Mitäs tykkäät lopputuloksesta? Itse olen hurjan tyytyväinen tunnelmaan, joka pöydästä huokuu. Ja  lisäksi helpompaa tee se itse -pöytää saa kyllä hakea!

Vad sägs? Själv är jag mer än nöjd med hur bordet blev. Dessutom är det knappast lätt att hitta ett lika lätt diy bord!

Kommentit

  1. Moi. Kiva pöytä. Eikä ollut iso urakka. Kristiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No moi! Kiitti, se on mun mielestä tosi soma. Eikä kirjaimellisesti tosiaan työ eikä mikään! 😁

      Poista
  2. Älyttömän ihana! Olisinpa mäkin kätevä käsistäni, niin voisin tehdä ite tällaisia sisustuselementtejä. Kun en ole, niin tyydyn ostamaan kirpparilla kaikkea kivaa ja erikoista näiden ikea-kalusteiden kylkeen. :)

    www.lauralinnea.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva, että tykkäät, kiitos! 😊 Tän tekeminen oli simppeliä kuim mikä: irrotin vain tuosta vanhasta soittopelistä laatat ja niiden kiinnikkeet. Ja tosiaan niin kuin sanoit: jos itse tekeminen ei ole se omin juttu niin kirppikset on kyllä aarreaittoja!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit