Virkattu toppi | Virkad topp


Helteet tuli ja meni, ihanaa oli niin kauan kuin niitä kesti! Ei ole muuten enää paljoa jäljellä meikäläisen lomasta. Vaikka lomailu maistuu, on ihan ihanaa silti, että syksy kesäisine päivineen ja pimeine iltoineen on ihan nurkan takana!

Tänään ajattelin näyttää sinulle topin, jonka virkkasin Novitan Rento-langasta. Lanka on 85% kierrätyspuuvillaa ja 15% polyesteriä ja on käyttötuntumaltaan ollut oikein mukavaa. Virkatessa lanka tahtoi hiukan halkeilla, mutta ei mitenkään kamalan pahasti. Lankaa ei enää näkynyt Novitan nettisivuilla, joten mahtaakohan se olla poistumassa. Käsittääkseni se oli kausilanka, että mahdollistahan se on, että Rennon kausi on nyt ohi.

Värmen for lika fort som den kom men skönt var det ju så länge der varade! Inte länge kvar tills vardagen börjar för mig också. Helt mysigt med hösten med sina ännu somriga dagar och mörka kvällar!

Idag visar jag upp en topp, som jag virkat i Novitas Rento-garn. Garnet består till 85% av återvunnet bomull och 15% polyester och känns riktigt bekvämt att ha på. Garnet ville dela sig lite när jag virkade, men inte störande mycket. Garnet verkar inte längre finnas på Novitas hemsida, så jag undrar om de kanske har slutat tillverka det. Jag har förstått att det var en säsöngsgarn så det är väl möjligt att Rento-säsongen har nu tagit slut.


Ohje on omasta päästä ja virkkasin topin tasona, koska en ollut varma joustaako se niin, että pään yli vetäminen onnistuu. Joustaahan se, vetoketjuhommilta vältyttiin! Vetskari olisi kyllä ollut mielestäni kivan näköinen topin selässä, mutta kun etsin varovasti ennakkoon sopivaa avoketjua, ei sellaista noin vain löytynytkään. Kaipa netistä jostain olisi saanut tilattua, jos oikein olisi paneutunut asiaan. Jos ei, niin saahan selkään laitettua myös vaikka napit.

Modellen är ur mitt huvud och jag virkade hela toppen som ett styck, dock inte runt eftersom jag inte var säker på om den går att klä på över huvudet eller om den behöver ha en dragkedja i ryggen. Sist och slutligen slapp jag att sy dit någon dragkedja. Helt bra så, fast jag tror att dragkedjan skulle ha kunnat bli en helt fin detalj på blusen.


Toivetyönä tein tästä myös alakoululaisen kokoisen version, jossa on pukemisen helpottamiseksi selässä joustava kaitale: vuoritin topin vanhasta topista saadulla kankaalla, jätin virkatun topin takasauman auki ja ompelin joustavan vuorin kiinni suoralla ompeleella runsaan sentin päähän takakappaleiden reunoista.

Jag virkade enligt önskemål också ett exemplar också i storleken skolbarn. Barnversionen är fodrad med trikå från en gammal topp och har en töjbar panel på ryggen för att toppen ska vara lättare att klä på och av. Jag lämnade helt enkelt sömmen på ryggen osydd och sydde istället fast bakstyckets kanter i fodret med en rak söm.


Shortsit tuunattu kirppisfarkuista / Shortsen självgjorda av loppisjeans
Bleiseri: kirppislöytö / Kavaj: loppisfynd


Kommentit

  1. Upea toppi, ihan supersiistiä, että osaat tehdä itse!! :)

    https://heeledadventures.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tosi kiva kuulla! 🤩 Tuo oli kyllä helppo tehdä, että jos yhtään pysyy virkkuukoukku kädessä niin onnistut kyllä! Ajattelin että kunhan kerkeän niin laittasin ohjeen tänne blogiin, se on tosin vain omassa koossani ainakin toistaiseksi. Mutta siis, pysy kuulolla jos innostut testaamaan!

      Kävin muuten kurkkaamassa sun blogia myös, olipa ihana! 😊

      Poista
  2. Oi, tosi kiva ja simppeli :) tämä täytyy muistaa ensi kesäksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tykkään siitä itekin kovasti. On kyllä yksinkertainen malli, helma on ihan suora ka kainalossa muutama kavennus. Helposti onnistui virkkaaminen ilman sen kummempaa mallia! 😊

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit