Ylisuuri trenssi - näin parannat istuvuutta helposti | Oversized trenchcoat - så förbättrar du passformen med små medel

 

Olen haaveillut ylisuuresta trenssistä vuosia ja olenkin kiertänyt kirppareita sellaisen toivossa kuitenkaan sopivaa löytämättä. Viime syksynä, kun trenssikausi tosin oli jo ohi, etsintä päättyi, kun löysin aarteen Vaasan SPR:n Kontista.

Jag har drömt om en oversized trenchcoat i åratal och har spanat efter en på loppis efter loppis. Ifjol, efter att trenchsäsongen redan slutat, råkade jag få syn på det här guldkornet på SPR Kontti i Vasa. 


Trenssi oli tosiaankin kirjaimellisesti ylisuuri ja lisäksi ihan reiluilla olkatoppauksilla varustettu. Ihan ei toppaukset pääse täysin esiin kuvissa, sääli! Poistinkin siis ensitöikseni olkatoppaukset avaamalla vuorin saumaa muutaman sentin pituudelta, irrottamalla toppaukset ja omlepemalla vuorin taas huomaamattomilla pistoilla ehjäksi. Nostin hartialinjaa vielä inan rypyttämällä hartiasaumaa tampin alta. Lopuksi vielä kiristin hihansuita siirtämällä tampin kiinnitystä. Kaikki muutokset ovat helposti peruttavissa. 

Kappan var ju verkligen oversized och dessutom försedd med rejäla axelvaddar.  De ser till och med mindre ut på före-bilden än vad de var på riktigt. Trots att en stark axellinje är trendig just nu kändes det här lite att ta i, så jag avlägsnade axelvaddarna genom att sprätta upp sömmarna närmast vaddarna på var sida. Sedan tog jag loss vaddarna och sydde igen sömmen med små, dolda stygn. Eftersom axellinjen fortfarande var lite väl bred gjorde jag axelsömmen kortare genom att ryscha den med hjälp av små stygn. Till sist spände jag ärmarna lite genom att ta loss knapparna och sy fast dem på ett bättre ställe. Alla modifikationer är lätta att ändra tillbaka. 


Suuri tämä on vieläkin - ja hyvä niin! Onko jollakin muuten tietoa, milloin tämä tällainen Muodintuntija on vaikuttanut? Aika hauska nimi vaatemerkillä kuitenkin!

Nog är den ju oversized ännu - just som jag vill ha den! Har du annars någon uppfattning om när klädmärket Muodintuntija (modekännare, modekunnig) har varit verksam? Roligt namn för ett klädmärke!



Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Maiju! Yllättävän pienellä muutoksella tuli hyvä.

      Poista
  2. Moiksista, Heta! Ylläsi oleva trenssi on tyylikäs. En voi muuta sanoa. Tuosta merkistä(Santarelli) sen verran, että omasta trenssikokoelmastani löytyy tuon merkkisiä trenssejä kaksi kappaletta. Nuo trenssit ovat ulkoisesti tismalleen saman näköisiä. Toinen trenssi on väriltään vaalea ja toinen beige. Noita pitkää mallia olevia trenssejä ei näy katukuvassa enää samalla tavalla kuin 80-luvun lopulla ja 90-luvun alussa. Vaatekaapistani löytyy kaksikymmentäyksi(21) trenssiä. Trenssini ovat ns. pitkää mallia. Niissä on olkapoletit, kaksirivinapitus(parissa trenssissä yksirivinapitus), sekä soljet hihojen suissa. Santarelli -merkkisiä vaatteita myytiin jo 80-luvun loppupuolella. Muistelen, että tuon merkkisiä vaatteita myytiin vielä 90-luvullakin. Martinelli ja Bruno Altonelli olivat tuon Santarellin ohella vaatemerkkejä, joissa oli ns. hauska nimi. T: Mies pohjoisesta

    VastaaPoista
  3. Moiksista, Heta! Ylläsi oleva trenssi on tyylikäs. Muodintuntija(Santarelli) -merkillä myytiin vaatteita jo 80-luvun loppupuolella. Muistelen, että myyntiä oli vielä 90-luvullakin. Omasta trenssikokoelmastani löytyy kaksi ulkoisesti samanlaista trenssiä, joissa on sama merkki kuin tuossa Sinunkin trenssissäsi. Toinen trenssi on vaalea ja toinen beige. Mukavaa tiistain jatkoa. T: Mies pohjoisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos kommentista, olipa mielenkiintoista tietoa! Hauska saada vähän tämänkin vaatteen taustoja selville, netistä kun ei hakemalla löydy Muodintuntijasta oikein mitään. Ja hei, vaikuttava trenssikokoelma sinulla! Tosiaan kovin usein ei pitkiä trenssejä näy katukuvassa, mutta aavistelisin että nekin vielä tekevät paluun.

      Poista
  4. Iltaa, Heta! Olepa hyvä. Jos ihmettelit sitä, että miksi laitoin Sinulle kaksi kertaa viestiä, niin meitsillä oli sellainen kutina, että tuo ensimmäinen viesti ei lähtenyt matkalle ollenkaan. Toisin kuitenkin näemmä kävi. Tuosta Muodintuntijasta vielä sen verran, että yhtenä päivänä huomasin tuota merkkiä olevia vaatteita "Niin mua -sivustolta". 80-luku mainittiin noiden vaatteiden yhteydessä. Totta puhut! Trenssikokoelmani on aika vaikuttava. Merkkejä, joita kokoelmastani löytyy on mm. "Casanova, Paolo, Bruno Altonelli, Pierre Cardin, Kekäle, Oratop, HIL, Bugatti, Game by Mimika, Halonen, Santarelli, sekä Hilton". Mitä pitkien trenssien paluuseen tulee, niin veikkaan, että vaistosi on tämän asian suhteen oikeassa. Asia on nimittäin niin, että pitkää mallia olevat trenssit ovat ns. iättömiä ja ajattomia vaatekappaleita. Alun perin trenssi oli Iso-Britannian armeijan käytössä ollut takki. Trench coat = juoksuhautatakki. Nyt lähden kahville. Sitä ennen toivotan Sinulle mukavaa illan jatkoa. T: Mies pohjoisesta P.S. Huomasin, että Sinulla oli eräässä kuvassa ylläsi jokapoikapaita(Marimekko). Ylläsi oleva paita oli tyylikäs ja hyvän värinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Arvelinkin, että kommentin lähettämisessä oli ollut jotain hämminkiä. Joskus näyttää siltä, etteivät nämä bloggerin kommentit lähde matkaan, vaikka todellisuudessa lähtisivätkin. Jännä juttu!

      Oletko kerännyt takkeja jo kauan? Ainakaan ajatuksen tasolla tuollaista kokoelmaa ei ihan hetkessä kerrytä.

      Mukavaa illanjatkoa!

      Poista
    2. Iltaa, Heta! Olen kerännyt trenssejä vuodesta 2016 lähtien. Kierrätyskeskus ja tori.fi -sivusto ovat paikkoja, joista olen noita trenssejä bongannut. Mukavaa illan jatkoa Sinulle myös. T: Mies pohjoisesta

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit